Warning: Creating default object from empty value in /home2/r43372dent/public_html/wp-content/plugins/stm-post-type/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar – Ari Med DENT

Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

După o anumită vârstă sau în cazul unui accident, mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi vom avea lipsă un dinte sau mai mulți. Indiferent de cauză, este foarte importantă informarea în legătură cu alegerea unui implant și igiena ulterioară.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este practic un șurub care se inserează în os pentru a ține loc rădăcinii unui dinte. Ideală este alegerea unui implant tratat corespunzător.

Acest tratament reprezintă nu numai o metodă modernă, ci și una indispensabilă în multe cazuri (pentru înlocuirea dinților pierduți).

Care sunt avantajele alegerii unui implant dentar?

  • Nu afectează integritatea dinților vecini (așa cum se întâmplă în cazul alegerii unei punți)
  • Grad de confort ridicat
  • Funcționalitate totală
  • Oprește pierderea osoasă
  • Aspect natural
  • Procedură fără durere
  • Rezistență crescută în timp (cu o igienă corespunzătoare)

Ce se întâmplă dacă nu alegi nicio variantă de umplere a golului rămas?

În cazul unei extracții sau pierdere a unui dinte spațiul rămas poate crea numeroase probleme. Chiar dacă vorbim despre o măsea și ai putea crede ca este în regulă să rămâi fără ea, acest lucru nu este adevărat. Masticația nu o să fie realizată corespunzător pe partea respectivă, rezultând automat o presiune mai mare pe partea opusă.

În lipsa unui dinte sau a unei măsele, dinții de pe arcada respectivă vor începe să migreze. Asta înseamnă că vor încerca să acopere spațiul creat, rezultând spațieri inestetice între dinți și o mușcătură incorectă.

Dintele/măseaua de deasupra, va începe să coboare și va lăsa rădăcina expusă. Acest lucru duce la sensibiltate crescută și apariția cariilor.

Cu cât timpul petrecut fără un dinte este mai mare, cu atât riscurile sunt mai mari.

Pierderea dinților poate afecta vorbirea, forma feței (din cauza resorbției osoase), consecințele fiind și altele în afară de cele estetice. În plus, timpul de așteptare va crea doar mai multe probleme. Așadar, dacă ai deja un dinte lipsă și ai neglijat acest lucru, ar fi bine să vii la o consultație pentru a stabili cea mai bună metodă de tratament pentru tine. Te poți programa simplu, chiar AICI.

Share:

Lasă un răspuns