Warning: Creating default object from empty value in /home2/r43372dent/public_html/wp-content/plugins/stm-post-type/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Inhalosedare – Ari Med DENT

Inhalosedare

Dentofobia sau frica de stomatolog este o problemă din ce în ce mai des întâlnită. De foarte multe ori, pacienții ajung în ultimul moment pe scaunul stomatologic tocmai din această cauză. Astăzi, pentru pacienții anxioși, care amână intervențiile stomatologice de frica seringii, frezei sau a zgomotului, există varianta inhalosedării cu protoxid de azot.

Inhalosedarea sau sedarea conștientă reprezintă o metodă eficientă de reducere a anxietății și a disconfortului pe durata tratamentului stomatologic. Este o metodă noninvazivă și nu dă toleranță, fiind utilizată mai ales la copii, la pacientii anxiosi sau cu nevoi speciale, cu care este mai greu de cooperat pe durata intervenției terapeutice, dar și la adulții care au rămas cu teama de tratamente dentare încă din copilarie.

Inhalosedarea constă în administrarea unui amestec format din protoxid de azot și oxigen, așa numitul “funny gas”, prin intermediul unei măști faciale, rezultând un gaz ilariant care are atât proprietați sedative, cât și ușor analgezice. Odată instalat, protoxidul de azot induce un efect de calmare și relaxare care se menține pe tot parcursul tratamentului stomatologic.

Protoxidul de azot este un gaz ne-toxic, blând, care se elimină singur din organism după administrare. Spre deosebire de anestezia generală, pacienții care inhalează protoxid de azot sunt conștienți și receptivi tot timpul. În timp ce depunem eforturi uriaşe pentru a face orice copil să se simtă în largul lui, cei mici au nevoie de un nivel de sedare diferit pentru a realiza cu succes tratamentul.

INHALOSEDAREA CU PROTOXID DE AZOT este soluția optimă

Dacă tu sau copilul tău aveți teamă de medicul stomatolog sau simțiți anxietate numai la gândul că trebuie să vă așezați în scaunul medicului dentist, avem soluția potrivită.

 Avantajele inhalosedării cu protoxid de azot:

  • Tehnica noninvazivă ce nu necesită canula sau administrare IV
  • Acționează rapid: după inhalare ajunge la creier în 20 sec. iar relaxarea și analgezia se instalează în 3-5 min.
  • Nivelul sedării cu protoxid de azot poate fi controlat în funcție de nivelul optim al relaxării;
  • Timpul de recuperare este scurt: 3-5 minute.
  • Pacienți receptivi și conștienți pe toată durata tratamentului
  • Nu produce implicare metabolică.

Succesul unei intervenții efectuate sub inhalosedare vizează în primul rând confortul pacientului pe scaunul stomatologic, asigură atât relaxarea pacienților noștri cât și tratamente liniștite, iar urmatoarea vizită la dentist va fi una pe care o vor aștepta cu plăcere și nu cu frică.