Warning: Creating default object from empty value in /home2/r43372dent/public_html/wp-content/plugins/stm-post-type/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Chirurgie dentară – Ari Med DENT

Chirurgie dentară

Vindecarea după o intervenție corect efectuată este ușoară, lipsită de durere și fără repercusiuni.

Chirurgia stomatologică este una dintre ramurile cele mai importante și solicitante ale stomatologiei. Necesită o pregătire temeinică în domeniu și cunoștințe care să acopere întreaga sferă a medicinei dentare. Tehnici chirurgicale sunt folosite complementar în aproape toate celelalte ramuri ale stomatologiei.

Printre manopere incluse în chirurgie se numără: extracții simple, extracții de molari de minte, extracții de molari de minte incluși, chistectomii, odontectomii, operații cu lambou, remodelări gingivale, repoziționări de nerv și multe altele.

Extracția unui molar de minte este o încercare grea pentru majoritatea pacinților și fiecare a auzit cel puțin o dată o poveste înspăimântătore despre extracția unui molar de minte. Cu ajutorul unui medic chirurg bine pregătit și a materialelor și intrumentelor potrivite astfel de povești pot fi date uitării. Vindecarea după o intervenție corect efectuată este ușoară, lipsită de durere și fără repercusiuni.

Intervenții chrurgicale mult mai coplexe implică remodelare osoasă și gingivală cu scopul de a reface funcția normală și a reda estetica dorită. Un bun exemplu în chirurgia stomatologică îl constituie chistectomia, acolo unde îndepartarea unui chist de mari dimensini care presează pe un nerv și provoacă amorțeli sau lipsa sensitivității, previne posibilitatea ca aceste simptome să devină realitate. Tehnicile de anestezie corecte scad anxietatea și sporesc confortul intervențiilor.