Warning: Creating default object from empty value in /home2/r43372dent/public_html/wp-content/plugins/stm-post-type/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Albire dentară – Ari Med DENT

Albire dentară

Dinți mai albi în doar o vizită la medicul stomatolog!

În clinica noastră sistemul de albit profesional este Zoom! – o procedură de albire a dinților sigură și foarte rapidă, avansată ca tehnologie și patentată. În doar o ședință, dinții dvs. devin vizibil mai albi. Este ideal pentru oricine caută rezultate imediate.

Așa cum se spune că ochii sunt oglinda sufletului, zâmbetul este oglinda omului. Doar printr-o scurtă privire asupra zâmbetului unui om îți poți da seama de multe aspecte habituale ale acestuia. Așa ca de ce sa nu faci o impresie bună. Fiecare dintre noi ne-am întrebat cel puțin o dată în fața oglinzii: „dinți mei nu ar putea fi mai albi?”. Bineînțeles că pot fi! Depinde de tine să vrei să-i faci așa.

În doar 45 de minute de tratament dinții dvs. vor fi mai albi, mai frumoși. Procedura este simplă. Pacienții care optează pentru un tratament de albire trebuie să știe că procedura optimă de albire începe cu un detartraj și un periaj profesional, pentru a avea dinții cât mai curați și pregătiți pentru albire. Deși aceste procedee stomatologice (periajul și detartrajul) nu albesc dinții, ele garantează rezultatele maxime ale tratamentului. Tratamentul propriu-zis începe cu o scurtă preparare, lăsând doar dinții dvs. expuși, apoi medicul dentist aplică un gel creat special pentru a fi folosit cu lumina aparatului Zoom! Lumina aparatului și gelul lucrează împreună și penetrează ușor dinții îndepărtând colorațiile. Cu o îngrijire adecvată, zâmbetul dvs. durează ani de zile.

Persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Asta din cauză că până la această vârstă, camera pulpară este mărită, existânt un risc mai mare de a sensibiliza/leza pulpa coronară prin procedeele de albire. Este de asemenea nerecomandată albirea persoanelor care suferă de probleme ale gingiilor sau au fisuri dentare. Acestora li se recomandă tratarea acestor probleme, ulterior putând beneficia de procedeul de albire profesională. Medicul dentist va stabili dacă sunteți candidatul ideal pentru albire.

NU este recomandată albirea dinţilor în cazul femeilor gravide sau celor care alăptează datorită posibilelor dezechilibre fosfo-calcice frecvent întâlnite în această perioadă.

Albirea profesională a dinților este eficientă aproape pentru toți dinții colorați. Dinții tetraciclinici sunt mai greu de albit. Gradul de albire diferă de la un pacient la altul, depinzănd de structura dinților.

Cercetări extinse și studii clinice arată că albirea dinților sub supravegherea medicului este o metodă sigură. De fapt, mulți medici dentiști consideră albirea cea mai sigură procedura de cosmetică dentară disponibilă.

Procedura optimă de albire începe cu un detartraj și un periaj profesional. Post-tratament recomandăm insistent să se evite timp de 24 de ore produsele bazate pe tutun și cafea, vinurile, sucurile acidulate și pline de coloranți, mâncărurile cu sosuri și orice produs alimentar prea cald sau prea rece. Pacienții care nu țin cont de aceste indicații riscă să faca un tratament de albire inutil.

În timpul albirii pacientul stă comod în scaunul stomatologic. Procedura Zoom! cere ca întreaga gură să fie protejată și izolată, așadar medicul dentist va aplica această protecție. Ochii sunt protejați cu ochelari speciali pe parcursul întregii proceduri. Albirea profesională a dinților durează mai putin de o oră: începe cu pregătirea, urmând 45 de minute de tratament cu lumina Zoom!. Sensibilitatea în timpul și după tratament poate fi pezentă la unii pacienți, dar întotdeauna dispare. Medicul dentist poate recomanda anumite produse pentru sensibilitatea post-tratament.

Pe masură ce o persoană înaintează în vârstă, culoarea dinților săi devine din ce în ce mai opacă și întunecată, ca urmare a modificărilor de mineralizare a structurii dintelui şi totodată a scăderii porozităţii smalţului. Pe lângă bine cunoscuții factori care „pătează” dinții (placa bacteriană și fumatul), există şi câteva lichide foarte des consumate: ceaiul, cafeaua şi vinul roșu. Toate aceste substanţe se interpun între cristalele care formează smaltul şi dentina, dând o tentă galbenă dintelui, mai pronunțată sau mai pală.

Efectele secundare în general … nu există! Sigur, un mic procent al pacienților pot experimenta sensibilități dentare care vor dispare în cel mult 24 de ore, tratabil cu un gel special. Smalțul dintelui nu este afectat, contrar miturilor.

Lumina din aparat activează ingredientul principal al gelului de albire care este peroxidul de hidrogen. Când peroxidul de hidrogen este descompus, oxigenul străpunge smalțul și dentina albind colorațiile dinților, în timp ce structura dinților rămâne neschimbată. Lumina aparatului ajută în activarea peroxidului de hydrogen și la penetrarea suprafeței dinților. Dovezile clinice arată că acest sistem de albire – Zoom! Advanced Power – oferă rezultate mai bune cu 33% ca și albirea cu gel fără lumină, și cu 44% rezultate mai bune după 30 de zile.

În medie, 2 ani. Depinde evindent de preferințele culinare ale pacientului și obiceiurile sale (fumatul, consumul de cafea, ceai negru și vin roșu). Chiar și la pacienții fumători, rezultatele vor ține minim 1 an, dar există pacienți (fumători sau nefumători) care se bucură de efectele tratamentului profesional de albire și după 3-4 ani.

Urmând câteva instrucțiuni de îngrijire, dinții vor arăta întotdeauna mai albi decât au fost înainte. Pentru a vă pastra dinții albi și frumoși, recomandăm periajul de 2 ori pe zi și folosirea aței dentare, dar și mentenanța ocazională cu un gel profesional de albire. Acesta este un produs profesional, destinat în special, pentru păstrarea strălucirii dinților dvs.; el poate fi procurat prin intermediul medicului dentist.