Simptome ale bolilor gingivale

Afecțiunea gingivală, numită și boala parodontală este una dintre cele mai frecvente maladii în rândul oamenilor, fiind și principala cauză a pierderii dinților în cazul adulților.

Aceste bolile gingivale apar din ce în ce mai frecvent în cazul pacienților și ne-am propus să vă povestim despre cele mai frecvente simptome pentru a putea fi atenți la acestea.

  1. Inflamația gingiei reprezintă o reacție a organismului la placa bacteriană acumulată de-a lungul timpului. Aceasta creează un strat favorabil pentru înmulțirea bacteriilor parodontale.
  2. Sângerarea gingivală este principalul simptom al unei afecțiuni gingivale. Cauza o reprezintă placa bacteriană depusă, care împreună cu bacteriile duce la inflamația gingiei. Astfel, riscul de sângerare este ridicat.
  3. Respirația urât mirositoare apare din cauza bacteriilor și a toxinelor acumulate la nivelul cavității orale. Aceste bacterii reprezintă un mare risc de apariție a unei boli parodontale.
  4. Retragerea gingiilor apare după primul stadiu (numit gingivită) dacă este lăsat netratat. În lipa acestui tratament rădăcina dintelui poate ajunge să fie expusă
  5. Mobilitatea dentară. Atunci când bacteriile rămân mult timp în cavitatea orală ajunge să fie afectată și structura osoasă a dinților. Astfel, ei pot începe să se miște, iar uneori chiar să cadă sau să fie nevoie de extracția acestora (atunci când este prea târziu pentru a fi salvați).

Factorii care duc la apariția bolilor gingivale sunt numeroși. Dintre ei amintim:

  • igiena dentară deficitară
  • fumatul
  • factorul genetic
  • deficitul de anumite vitamine
  • alimentația
  • periajul agresiv

Cea mai importantă metodă de prevenție a unei afecțiuni gingivale rămâne, bineînțelesm igiena. Astfel, tu te vei putea bucura de dinți sănătoși mai mult timp. Nu uita nici de vizita și detartrajul periodic. Te poți programa simplu, online, chiar AICI.

 

Share:

Lasă un răspuns