Warning: Creating default object from empty value in /home2/r43372dent/public_html/wp-content/plugins/stm-post-type/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Igiena orală a celor mici de sărbători – Ari Med DENT

Igiena orală a celor mici de sărbători

Febra sărbătorilor ne-a cuprins deja pe fiecare dintre noi, iar pe lista de priorități cu siguranță nu se află acum sănătatea orală. În fiecare an însă, dulciurile sunt extrem de așteptate de copii în această perioadă a anului.

Ce își doresc cei mici de sărbători? Să mănânce mai multe dulciuri decât în mod normal pentru că părinții o să le permită. Fie că vorbim despre ciocolată caldă, bomboane, ciocolată, caramele sau orice alte dulciuri cu un conținut ridicat de zahăr, oricare dintre acestea poate să creeze probleme majore pentru sănătatea orală a celor mici. Nici extrema cealaltă nu este recomandată totuși; cei mici au nevoie de o fericire în plus de sărbători, iar aceea se regăsește pentru ei în aceste dulciuri.

Este deja cunoscut faptul că nu cantitatea de zahăr este cea care contează neapărat, ci cât de des este consumat. De fiecare dată când este consumat, dinții sunt expuși la un risc major de eroziune a smalțului. Este nevoie de fiecare dată de aproximativ o oră pentru a reveni la normal, iar dacă vor consuma din nou dulciuri după această perioadă va reîncepe acest proces.

Față de adulți, problemele acestea sunt mult mai grave la copii deoarece dinții lor nu sunt încă dezvoltați complet și sunt mai sensibili atunci când sunt expuși la un nivel ridicat de aciditate.

Ce putem face pentru a le proteja dinții celor mici?

Să alegem cele mai bune dulciuri pentru copii

Așa cum spuneam și mai sus, Crăciunul nu este un moment bun pentru interzicerea dulciurilor, așadar trebuie să avem în vedere faptul că unele dulciuri sunt mai bune decât altele. Cum facem asta? Evităm dulciurile care se pot lipi de dinți și le înlocuim când se poate cu o salată de fructe.

Să le supraveghem periajul

Fie că vorbim despre adulți sau copii, fiecare dintre noi trebuie să își perieze dinții de 2 ori pe zi, mai ales în această perioadă în care consumăm mai mult zahăr decât de obicei. Așadar, ar fi bine să-i supravegheați pe cei mici pentru a te asigura că periajul efectuat este unul corect.

Să ne asigurăm că nu exagerează

Sigur că ne dorim ca cei mici să fie fericiți de sărbători, însă asta nu înseamnă că vom trece cu vederea indiferent de cantitatea de dulciuri pe care ei aleg să o mănânce. Aici nu mai este vorba doar despre sănătatea lor orală, ci și despre starea lor generală. Poate ar fi mai bine să supraveghezi dulciurile în aceste zile.

Vă recomandăm, de asemenea, să nu uitați că vizitele periodice la medicul stomatolog sunt foarte importante pentru cei mici. Vă așteptăm la Ari Med Dent după sărbători. Vă puteți programa chiar de acum, AICI.

Share:

Lasă un răspuns