Warning: Creating default object from empty value in /home2/r43372dent/public_html/wp-content/plugins/stm-post-type/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Sensibilitatea dentară. Cum o gestionăm? – Ari Med DENT

Sensibilitatea dentară. Cum o gestionăm?

sensibilitate dentara

Simți un discofort ridicat atunci când mănânci înghețată sau supă fierbinte? Ar putea fi un semn de apariție a unei carii, însă ar putea fi vorba și despre sensibilitate dentară.

Sensibilitatea dentară poate să apară oricând, la orice vârstă, însă este mai frecventă în rândul persoanelor care au vârste curpinse între 20 și 40 de ani.

Partea vizibilă a dintelui, smalțul, protejează dentina aflată dedesubt. Dacă dentina se întâmplă să fie expusă, dintele respectiv poate să devină sensibil.

Dacă eviți consumarea băuturilor fierbinți sau foarte reci din cauza durerii resimțite, este cazul să mergi la medic pentru a discuta despre sensibilitatea dinților tăi. De multe ori durerea poate fi accentuată de dulciuri sau chiar și de aer rece. Pentru a scăpa de această durere trebuie identificată cauza. În plus, poate fi vorba despre durere care afectează un singur dinte sau mai mulți dinți.

Care sunt cauzele principale ale unor dinți sensibili?

  • Periajul prea tare, cu o perie prea dură poate să influențeze afectarea smalțului, în special în locul în care dintele se întâlnește cu gingia. Astfel, dentina este espusă și apare sensibilitate.
  • Pierderea smalțului din cauza anumite alimente sau bauturi acide duce la expunerea dentinei și, implicit, apariția sensibilității.
  • Retragerea gingiilor și expunerea rădăcinolor poate să indice apariția unor pungi parodontale, iar zona expusă a dintelui poate să fie foarte sensibilă
  • Igiena orală deficitară
  • Un dinte fisurat, fracturat sau afectat de carii devine sensibil

Așadar, este important să îi spui medicului tău dentist dacă ai dinți sensibili pentru a vedea dacă problema este într-adevăr sensibilitatea (denumită „hipersensibilitate dentinară”) și să te ajute alegei cel mai bun tratament. Când dinții sunt sensibili, poate fi dureros să-i periezi, iar dacă periajul este insuficient sau rar din cauza durerii, atunci există un risc mai mare de afectare a dinților și a gingiilor. Durerea simțită după anumite alimente și băuturi calde, reci, dulci sau acide poate fi, de asemenea, un semn de apariție a unei carii sau sau un semn al unui dinte spart și, în acest caz, medicul stomatolog va remedia această problemă.

Te așteptăm la Ari Med Dent să te convingi că orice afecțiune dentară ai avea noi vom face tot posibilul să te ajutăm! Te poți programa online, chiar AICI.

Share:

Lasă un răspuns