Fațete dentare sau albire? Tu ce alegi?

Fatete sau coroane

Este dovedit faptul că un zâmbet alb și strălucitor te ajută să îți recapeți încrederea în tine și, implicit, contribuie la succesul pe care ți-l dorești. De multe ori, în ciuda unei igiene dentare corespunzătoare, dinții se vor îngălbeni: fie total pe suprafață, fie sub forma unor pete pe anumite porțiuni ale dinților.

Cauza principală a acestor pete rămâne lipsa igienei corespunzătoare, însă există alți numeroși factori care ar putea contribui la apariția lor: fumatul, anumite băuturi, alimente sau medicamente, bruxismul, excesul de flouor sau predispoziția genetică.

Oricare ar fi cauza îngălbenirii dinților, este bine să știi că această problemă se poate rezolva. Meriți să ai dinți albi și sănătoși!

Care sunt opțiunile pentru a-i obține?

1. Albirea dentară

Cea mai simplă metodă pentru obținerea unui zâmbet frumos o reprezintă albirea dentară. Aceasta se realizează într-o singură vizită în cabinetul stomatologic, iar rezultatele sunt vizibile imediat după terminarea procedurii.

Atunci când optezi pentru albire trebuie să ai în vedere faptul că rezultatele acesteia depind foarte mult de ceea ce se află sub smalț – dentina. Ea este cea care dă nuanța dintelui, iar așteptările tale trebuie să fie realiste.

Dacă vorbim despre un pacient tânăr, cu dinții sănătoși, albirea dentară va avea cu sigurață rezultatele dorite, însă atunci când culoarea mai închisă a dinților vine din interiorul acestora, este preferabil să se opteze pentru alegerea fațetelor dentare.

Cum efectuăm noi albirea în cabinet? Cu ajutorul unei lămpi profesionale ZOOM!

2. Fațetele dentare

Fațetele sunt în momentul de fața un trend datorită faptului că acestea schimbă total aspectul zâmbetului. Față de albire, unde se schimbă doar culoarea dinților, în cazul fațetelor se pot corecta dinții sparți, tociți, înghesuiți sau spațiile prea mari dintre ei. Acest tip de restaurări au o durată de viață foarte lungă – o medie de 15 ani. În plus, fațetele dentare NU se colorează în timp: nu vor apărea pete de la cafea, vin sau fumat.

Fațetele dentare sunt create individual, în funcție de culoarea, dimensiunea și forma pe care ți-o dorești. Astfel, se va obține o potrivire 100% , iar dinții tăi vor arăta perfect normal. În plus, după aplicarea acestora nu ai nevoie de niciun timp de recuperare și își poți relua activitatea obișnuită imediat.

Există fațete care pot fi aplicate fără să fie nevoie de șlefuirea dinților sau cu o șlefuire minimă. Acolo unde vor exista diferențe de aliniere dentară, unii dinți vor avea nevoie de o șlefuire mai profundă pentru a putea fi aduși la acelați nivel cu ceilalți. Nu îți face griji, procedura nu va fi una dureroasă și se va desfășura sub anestezie locală de fiecare dată când este nevoie!

Ai nevoie de ajutorul nostru pentru a lua cea mai bună decizie? Te poți programa online chiar AICI pentru consultație!

Share:

Lasă un răspuns