Warning: Creating default object from empty value in /home2/r43372dent/public_html/wp-content/plugins/stm-post-type/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Estetica dentară – Ari Med DENT

Estetica dentară

estetica-dentara

În secolul în care trăim aspectul este foarte important pentru fiecare dintre noi. Felul în care arătăm ne ajută să avem încredere în propria persoană și să ne simțim bine în propria piele. La fel ca orice ramură a medicinei, stomatologia a evoluat foarte mult și beneficiază de numeroase instrumente care pot ajuta la îmbunătățirea zâmbetului tău.

Medicii stomatologi au fost mereu preocupați de restaurarea și înlocuirea dinților fiecărui pacient în parte și se asigură în continuare de rezistența și funcționalitatea materialelor folosite.

Estetica dentară s-a născut din dorința de a le putea oferi pacienților acel zâmbet la care visează, fie că este vorba despre aliniera dinților, dinți albi sau modificarea dimensiunii acestora. Pentru fiecare dintre noi un zâmbet perfect înseamnă altceva, iar noi ne dorim să ți-l oferim.

Ce opțiuni avem pentru îmbunătățirea zâmbetului?

Albirea dentară – albirea în cabinetul stomatologic este metoda cea mai sigură și eficientă pentru orice pacient. Întreaga procedură este realizată sub stricta supraveghere a unui medic stomatolog și se întâmplă într-o singură ședință. Este nevoie doar de un detartraj și un periaj profesional și vei fi gata să beneficiezi de procedura de albire.

Obturațiile fizionomice – sunt cunoscute de majoritatea ca „plombe”. Acestea sunt practic restaurări protetice care au drept rol redarea funcționalității și fizionomiei dintelui (care a suferit fracturi sau a fost cariat). Pentru că este important ca aceste „mici retușuri” să nu fie vizibile, materialele folosite vor avea mereu aceeași culoare cu dintele pacientului.

Fațetele dentare – mulți dintre pacienți își doresc un zâmbet perfect și de un alb strălucitor. Acest lucru nu se obține prin albire, ci cu ajutorul unor fațete dentare. Această procedură este deja destul de cunoscută pentru pacienți și simplu de înțeles: fațetele sunt făcute în laborator, pentru fiecare pacient în parte și se aplică ulterior pe suprafața dinților. Față de albire, fațetele nu schimbă doar culoarea dinților, ci și forma și poziția acestora.

Coroanele fizionomice – coroanele dentare au rolul de a reda atât funcționalitatea, cât și estetica unui dinte afectat. Fie că este vorba despre un dinte cariat sau unul care a suferit o fractură, coroanele sunt alegerea ideală. Există coroane integral ceramice, pe suport de oxid de zirconiu sau pe suport metalic. Fiecare dintre acestea vine cu anumite avantaje și se potrivește în anumite situații. Medicul stomatolog îți va sugera mereu alegerea ideală pentru tine.

Bijuteriile dentare – sunt bijuterii prețioase sau semiprețioase pe care medicul stomatolog ți le poate aplica direct pe dinte. Acestea se pot pune pe orice dinte îți dorești, iar tehnica prin care este posibil acest lucru nu este deloc una dureroasă sau invazivă. Este vorba despre un adezic special care nu necesită deloc șlefuirea dintelui.

Implanturile dentare – sunt din ce în ce mai întâlnite pentru înlocuirea unui dinte lipsă. Acestea sunt metoda ideală pentru a avea un dinte care va semâna perfect cu cei din jurul său, fără a fi nevoie de șlefuirea dinților alăturați.

Aparatul dentar – tratamentul ortodontic are ca scop principal aliniera dinților și corectarea mușcăturii. Astfel, la finalul tratamentului dinții tăi vor fi drepți și aliniați, chiar dacă nu au fost asa niciodată. Există numeroase mituri despre acest tip de tratament, iar pacienții se tem de el. Vă putem asigura că niciun pacient care a purtat un aparat ortodontic nu a regretat acest lucru la final!

Așadar, estetica dentară are un rol foarte important: un zâmbet sănătos este un zâmbet frumos, iar fiecare îmbunătățire pe care i-o aducem zâmbetului ne va aduce mai multă încredere și succes.

Share:

Lasă un răspuns