Warning: Creating default object from empty value in /home2/r43372dent/public_html/wp-content/plugins/stm-post-type/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Aparatul dentar – o alegere ideală la orice vârstă – Ari Med DENT

Aparatul dentar – o alegere ideală la orice vârstă

aparat orotdontic

Purtarea unui aparat dentar pentru copii a devenit deja un lucru normal, care nu i s-ar putea părea ciudat nimănui. Cei mici sunt duși la medicul stomatolog de către părinți, care își doresc mereu să ia cele mai bune decizii în ceea ce privește sănătatea orală a copiilor. În plus, copiii se adaptează foarte ușor la acest tratament și învață să ignore acest detaliu care devine parte din viația lor.

Când vorbim despre aparatul dentar purtat de un adolescent sau un adult, situația se schimbă. Fiind mereu interesați de felul în care arătăm și ne văd ceilalți, alegerea purtării unui aparat dentar este deseori amânată. De fapt, lucrurile ar trebui privite exact invers: purtând un aparat dentar o anumită perioadă limitată, te vei putea bucura apoi de dinți drepți, aliniați și vei zâmbi cu mult mai multă încredere!

Există, de asemenea, numeroase mituri care contribuie la această teamă, însă ne dorim să știi că majoritatea dintre ele sunt false. Decizia de amânare poate dăuna profund întregii sănătăți orale, dar și aspectului fizionomic.

Ce face aparatul dentar?

Pentru adulți, aparatul dentar are rolul de a corecta poziția incorectă a dinților și mușcătura (numită ocluzie). Dinții înghesuiți sunt întotdeauna greu de curățat și periat (mai ales în spațiile dintre aceștia). Acest lucru duce la apariția cariilor, a problemelor gingivale și la pierdere osoasă (boala parodontală).

Dacă ai o mușcătură incorectă dinții se vor uza mai repede și riști chiar să-i pierzi.

 

Este o anumită vârstă la care nu se mai poate aplica un aparat dentar?

Dinții sănătoși vor putea fi corectați la orice vârstă. Nu este niciodată prea târziu să ai un zâmbet frumos pentru mai multă încredere în tine și o sănătate orală mai bună!!

Aplicarea unui aparat dentar nu depinde de vârsta pacientului, ci de starea de sănătate pe care o are dantura ta.

 

Cât timp trebuie purtat aparatul dentar?

Durata purtării unui aparat dentar depinde de la caz la caz. Cel mai des este vorba despre o perioadă cuprinsă între 6 luni și 2 ani (de la un caz ușor la unul care implică corectarea mușcăturii). În cadrul tratamentului este importantă și cooperarea ta – vizitele constante stabilite împreună cu medicul trebuie respectate cu strictețe pentru a ne putea asigura că tratamentul evoluează așa cum trebuie.

Programează acum o vizită pentru a discuta despre aparatul ortodontic ideal pentru tine. O poți face online, chiar AICI.

Share:

Lasă un răspuns