Fațete dentare pentru un zâmbet larg

Fațetele dentare reprezintă o alegere din ce în ce mai frecventă a celor care își doresc să aibă un zâmbet frumos, cu dinți drepți, fără a fi nevoie de purtarea unui aparat dentar. Această metodă este ideală și pentru cei ai căror dinți prezintă fisuri, pete, spații (între dinți) sau sunt tociți. În plus, dinții vor fi protejați sub fațete!

Aceasta este o opțiune foarte bună și pentru pacienții ai căror dinți nu pot beneficia de o albire dentară. În plus, fațetele își vor păstra acea culoarea albă și nu se vor colora în timp.

Ce sunt fațetele?

Fațetele dentare sunt confecționate din ceramică (un strat foarte subțire, de doar câțiva milimetri) și arată ca niște foițe. Acestea se lipesc pe suprafața vizibilă a dinților după ce se efectuează o șlefuire selectivă, în funcție de necesitatea fiecărui pacient în parte. Fațetele au în general un aspect natural și au proprietăți asemănătoare smalțului în ceea ce privește culoarea, textura sau rezistența.

Pe câți dinți se aplică fațetele?

Nu este necesară aplicarea acestora pe toți dinții, iar această alegere îți aparține. Noi recomandăm acoperirea tuturor dinților vizibili pentru un zâmbet perfect: 10 dinți în partea de sus și 8 dinți în partea de jos. Astfel, vei putea zâmbi larg și cu încredere în tine de fiecare dată!

Cât este de invazivă această tehnică?

Pentru aplicarea fațetelor este nevoie de șlefuirea unei părți foarte mici a dintelui (doar din zona frontală vizibilă) pentru o adeziune eficientă a acestora. Această procedură este minim-invazivă, cu beneficii multiple. În plus, gingiile tale se vor adapta rapid la materialele din care sunt construite, deci nu trebuie să îți faci griji din acest punct de vedere.
Fiind o procedură cosmetică minim-invazivă, nu veți avea nevoie de nicio perioada de refacere și veți putea să vă continuați activități obișnuite după finalizarea tratamentului.

De ce ar trebui să alegeți fațetele din ceramică?

Acest tip de fațete au o durată de viață ridicată, iar îngrijite corespunzător vor rezista cu succes chiar mai mult de 15 ani. Acestea nu au nevoie de o îngrijire specială față de dinții naturali, însă igiena va avea un rol foarte important în durata de viață a acestora!
Fațetele dentare reprezintă o alegere ideală pentru oricine își dorește un zâmbet frumos, cu dinți albi și aliniați, contribuind semnificativ la creșterea încrederii în propria persoană. Este o decizie foarte importantă, iar noi vă suntem alături și vom stabili împreună cel mai bun tratament!

Programează-te online chiar AICI

Share:

Lasă un răspuns