Warning: Creating default object from empty value in /home2/r43372dent/public_html/wp-content/plugins/stm-post-type/redux/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Cariile dentare și tratarea lor la timp – Ari Med DENT

Cariile dentare și tratarea lor la timp

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme ale danturii care apar atât în rândul adulților, cât și al copiilor. Acestea sunt cauzate de placa bacteriană care descmopune zaharurile în acizi și atacă dintele.

Igiena dentară, alături de igienizările periodice reprezintă calea cea mai bună de prevenire a cariilor. Recomandăm, de asemenea, tratarea cariilor într-un stadiu cât mai incipient, chiar dacă încă nu există niciun fel de durere.

Unde se formează cariile?

Primul strat (exterior) pe care îl au dinții noștri se numește smalț. Acesta reprezintă, de fapt, un înveliș protector dur, fără nervi sau vase de sânge. Acesta este motivul pentru care cariile existente doar la suprafață nu dor. Însă odată ce caria va trece de acest strat, va ajunge la dentină. Dentina este un strat sensibil la durere, iar spre deosebire de smalț, ea conține atât vase de sânge, cât și nervi. Acesta este punctul în care caria dentară începe să doară, iar vizita la stomatolog nu mai este amânată de obicei.

Cu cât caria stă netratata mai mult timp, cu atât crește sensibilitatea la băuturi dulci, fierbinți sau acidulate și ajunge la pulpă. Cu cât caria avansează mai mult, durerea devine din ce în ce mai persistentă și cedează doar cu ajutorul antiinflamatoarelor. Aceasta nu este însă o soluție pe termen lung, deoarece cauza nu este eliminată.

De multe ori nu ne dăm seama că există o carie, neavând o vizibilitate asupra tuturor spațiilor dentare, fiind necesar un consult stomatologic, alături de o radiografie pentru identificarea acestora.

Cum efectuăm tratamentul cariilor la Ari Med Dent?

Știm că procedura de curățare a cariei dentare nu este de obicei una plăcută, motiv pentru care vă propunem tratamentele cariilor cu ajutorul laserului. Acesta ne permite să efectuăm acest tip de proceduri fără vibrație, căldură sau sunet specific frezei dentare – pentru că nu mai avem nevoie de ea.

Laserul are un spray de apă care ne ajută să curățăm doar acel țesut infectat și să păstrăm cât mai mult din dintele sănătos. Cu o putere mare de decontaminare, laserul se asigură că nu rămân bacterii în urma tratamentului efectuat și materialul folosit va rezista foarte mult timp. În plus, de cele mai multe ori nu este nevoie nici măcar de anestezie!

____________________________________________________________________

Nu amâna vizita la stomatolog! Acum ea este mult mai plăcută, iar noi ne dorim să păstrăm dinții pacienților noștri sănătoși! Te poți programa online AICI.

Share:

Lasă un răspuns