Inhalosedarea te scapă de teama de dentist

Anxietatea și teama de stomatolog sunt frecvent întâlnite, iar noi, medicii stomatologi, dorim să le eliminăm. Acesta este motivul pentru care adoptăm tehnici și tehnologii noi.

Inhalosedarea reprezintă o metodă de sedare conștientă care te va ajuta să te relaxezi și să scapi de teama pentru procedura ce urmează a fi efectuată. Această tehnică este una sigură, eficientă, potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Cum funcționează inhalosedarea?

Procesul de inhalosedare este realizat de către medicul stomatolog înainte de începerea procedurii stomatologice. Tot ceea ce pacientul trebuie să facă este să stea pe scaun purtând o măscuță și să respire! Nimic mai simplu!

La doar câteva minute distanță efectul de inhalosedare se va instala, iar tu te vei simți mult mai relaxat, vei avea o stare de calm și confort.

Acum este momentul în care medicul își poate începe procedura, iar tu vei fi cooperant pe tot parcursul acesteia. Această metodă nu înlocuiește necesitatea unei anestezii locale, însă acum nu mai reprezintă o problemă datorită stării de calm pe care o simți.

Cât durează inhalosedarea?

Efectul inhalosedării va dispărea complet în doar câteva minute de la încetarea administrării amestecului de gaze (protoxid de azot cu oxigen). Avantajul principal al acestei metode este că protoxidul de azot administrat nu se metabolizează în organism. Astfel, după administrare, este nevoie doar de câteva minute de oxigen, iar tu vei fi apt să te întorci la muncă, să conduci sau să îți continui orice activitate.

Teama de stomatolog este motivul principal pentru care sunt amânate procedurile stomatologice. Inhalosedarea se poate folosi pentru orice tip de procedură stomatologică, de la o simplă carie până la intervenții chirurgicale. Te așteptăm la Ari Med Dent indiferent de vârsta pe care o ai! Te poți programa online AICI.

Share:

Comments 1

Add Comment

Lasă un răspuns