Beneficiile detartrajului

beneficiile detartrajului stomatolog baia mare

Vizitele la stomatolog nu sunt întotdeauna plăcute, motiv pentru care majoritatea pacienților amână pe cât de mult posibil aceste momente. Programările care ar trebui să fie periodice nu reprezintă o prioritate dacă nu există niciun fel de durere sau disconfort.

Această idee s-a născut din teama de stomatolog, iar noi suntem aici să vă ajutăm. Ne dorim ca fiecare vizită pe care o faceți la cabinet să fie o experiență cât se poate de plăcută și vă încurajăm să nu amânați aceste vizite.

Igienizarea si detartrajul reprezintă, de fapt, cea mai bună metodă de prevenire a eventualelor probleme ce pot apărea pentru dantură. La un simplu control de rutină, însoțit de detartraj și periaj profesional vă veți bucura de dinți care se vor simți imediat mai curați și mai sănătoși.

Metoda de detartraj nu este una dureroasă: detartrajul cu ultrasunete și airflow reprezintă cea mai confortabilă tehnică și se recomandă efectuarea acesteia o dată la 6 luni. Realizată periodic, veți reuși să vă păstrați dinții sănătoși și să identificați la timp eventualele probleme care ar putea să apară.

Ce se întâmplă în timpul detartrajului?

Detrartrajul este o manoperă stomatologică non-invazivă prin care este îndepărtată placa bacteriană, alături de depozitele de tartru formate pe dinți. Această procedură se efectuează cu ultrasunete – vibrații care înlătură aceste formațiuni de tartru, însoțite de un spray de apă care împiedică supraîncălzirea dinților.

Care sunt avantajele detratrajului cu ultrasunete?

  • Traumatizarea țesuturilor moi (a gingiilor) este minimă
  • Confortul este sporit
  • Risc scăzut de microfisuri în dinte
  • Jetul de apă are efect calmant
  • Reducerea riscului apariției unei boli parodontale

Despre dezavantaje nici nu este cazul să mai discutăm: acestea nu există. Orice mituri ar exista în legătură cu detartrajul, te asigurăm că acesta are doar efecte benefice!

Programează-te pentru o igienizare chiar azi! O poți face simplu, online: PROGRAMARE 

Share:

Lasă un răspuns